Sorban állás helyett használj meghatalmazást!

Envelope

Volt már olyan veled, hogy Münchenben ott állsz a posta előtt és közben azon gondolkodsz, hogy neked nem is ott kellene lenned? Ilyen nem csak veled történt eddig, hidd el. Számtalan más ember is gondolt már arra, hogy miért pont neki kell a postán sorban állnia. Hol van ilyenkor az asszony, ugye? Vagy egy bérsorbanálló vállalkozó. Mivel a bérelhető sorbanálló ember amerikai találmány, és Európába még nem jött be, így nekünk marad a jól bevált meghatalmazás intézménye, ami németül Vollmacht. Létezik olyan megoldás is, ha nem tudod a kis kezeddel megírni, hogy letöltesz egy meghatalmazás mintát, ami németül Vollmacht Muster, és azt töltöd ki neveddel, meg a szükséges adatokkal. Nagyon fontos ebben a papírban, hogy alá is kell írni. Nem elég csak úgy Matild elé behajítani a posta ablakán, mert vissza fogja pöccinteni egy fanyar mosollyal.

Mi a Vollmacht, tehát a német meghatalmazás sajátossága?

Az, hogy nem kell két tanúnak aláírnia. Nem kell felkutatnod a szomszédokat, vagy rokonokat és beszélgetni velük órákat csak azért, hogy aláírjanak neked egy papírt. Ez szerintem nagyon nagy dolog. Különben is, akár az utcán is megállíthatsz bárkit, és egy szódáért letanúzza neked az égboltot is.

Vollmacht Muster, megbízható?

Senki nem kényszerít arra, hogy bármilyen oldalban megbízzál, akár tollal és vonalzóval is készíthetsz magadnak meghatalmazás mintát indigóval, de szerintem eléggé lefárasztja az embert. Létezik egy olyan oldal, amin nemcsak letölthető Vollmacht Muster van fönt, hanem egy SSL titkosítással védett generátor, ami németül Vollmacht Generator. Itt tulajdonképpen az ember ki tudja tölteni az adatait egy elektronikus űrlapon, és a szerver generál egy pdf fájlt az adatokból, amit a felhasználó email címére el is küld azonnali hatállyal. Ezt később szabadon ki lehet nyomtatni.

Author: Bubba